Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
jajko 3 sztuki
rzodkiew 1 pęczek
pomidor 1 sztuka
koperek 1/2 pęczka
majonez 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z jajkiem

Na dno głębokiej miski dajemy sałatę lodową porwaną na małe części. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Układamy na sałacie. Następnie układamy przekrojone na pół rzodkiewki. Czerwoną cebulę kroimy w piórka i posypujemy nią wszystkie składniki. W tym czasie gotujemy jajka, studzimy je i obieramy, a następnie kroimy na cztery. Układamy na samym wierzchu. W osobnej misce mieszamy majonez i wyciśnięte ząbki czosnku. Polewamy nim wierzch sałatki. Na sam koniec posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Chłodzimy w lodówce około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 21.01.2013 09:28
rzeczywiście wiosennie się zrobiło ;)
manaika 20.01.2013 22:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak