Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z chrupiacymi krewetkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

sałata lodowa 150 g
mix sałat 200 g
marchew 70 g
papryka czerwona 75 g

Sos

oliwa 65 ml
sok pomarańczowy 85 ml
koperek 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Krewetki

krewetki królewskie 250 g
sok z cytryny 30 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Porada

Polecam skropienie krewetek sokiem z limonki sa delikatniejsze i smaczniejsze

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z chrupiacymi krewetkami

Marchew obrac zetrzec na tace o grubych oczkach , paprykę pokroic w kostkę mix sałat przełozyc do salaterki razem z porozrywana na mniejsze kawałki sałata lodowa .
Składniki sosu dobrze ze soba wymieszac i doprawic do smaku
Krewetki skropic sokiem z cytryny posolic i opruszyc pieprzem i wstawic do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem w 180 st..C na ok 10 -15 min
Po upieczeniu krewetki przełozyc do salterki na sałate polac sosem i dodac pomarancza pokrojonego w mniejsze cwiarteczki .
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak