Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna przystawka z ogórka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 3 szt
twaróg 25 dag
śmietana 1 łyżka
kukurydza 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna przystawka z ogórka

Ogórki obieramy z skórki. Przecinamy wzdłuż łyżeczką wyciągamy pestki i przecinamy ogórka na kawałki -małe łódki. Twaróg kruszymy i mieszamy dobrze z śmietaną i ketchupem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną kukurydzę - mieszamy. Masę nakąłdamy do łódeczek z ogórków. Podajemy ozdobione sałatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 19.05.2013 13:33
fajny pomysł :)
miki47 19.05.2013 12:03
pysznie i znakomity przepis
Pyszota 19.05.2013 11:59
świetnie wygląda
wiola333 19.05.2013 11:40
bardzo smaczny przepis
babajaga1969 19.05.2013 10:32
takie lubię
iwi 19.05.2013 09:19
Fajny pomysł.
iwa643 19.05.2013 08:09
Smaczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak