Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna lekka sałatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
por 1/2 sztuki
groszek konserwowy 3 łyżki
kukurydza w puszce 3 łyżki
papryka czerwona 50 gram
papryka zielona 50 gram
ogórki konserwowe 3 sztuki
jogurt naturalny 150 ml
musztarda 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna lekka sałatka

Kroki postępowania

1
Sałatę lodową umyć i poszatkować. Przełożyć do miski.
Krok 1 - Wiosenna lekka sałatka  foto
2
Pora umyć i pokroić na plasterki. Plasterki drobno posiekać.
Całość przełożyć do miski z sałatą.
Krok 2 - Wiosenna lekka sałatka  foto
3
Groszek konserwowoy odcedzić.Dodać podaną ilość do sałatki.
Krok 3 - Wiosenna lekka sałatka  foto
4
Papryczki pokroić w bardzo drobną kostkę. Przełożyć do miski.
Krok 4 - Wiosenna lekka sałatka  foto
5
Z kukurydzą postąpić tak samo jak z groszkiem, następnie dodać podaną ilość do sałatki.
Krok 5 - Wiosenna lekka sałatka  foto
6
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać.
Krok 6 - Wiosenna lekka sałatka  foto
7
Do wszytskich składników dodać jogurt naturalny oraz musztadę.
Krok 7 - Wiosenna lekka sałatka  foto
8
Na koniecdoprawić pieprzem oraz solą. Dokładnie wymieszać.
Krok 8 - Wiosenna lekka sałatka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak