Przepis i sposób przygotowania na: winogrona na tropikalnej wyspie...
Kroki postępowania
budyń śmietankowy wymieszać 100 ml mleka i zagęścić mleko mieszając - odstawić do wystudzenia
zimny budyń utrzeć mikserem na krem z 3/4 kostki masła
odstawić do lodówki
galaretkę niebieską smaki tropików blue curacao rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wlać do formy z winogronami
odstawić do lodówki do stężenia
do lodówki do stężenia
na koniec dolać prawie tężejącą galaretkę żółtą smaki tropików pina colada i do lodówki najlepiej na całą noc
formę silikonową na chwilę zanurzyć w misce w gorącej wodzie - galaretka dobrze wyjdzie z formy i spód będzie górą deseru
przybrać winogronami, posypać kakao, na środku dodać kwiat bratka......
deser nie jest za mocno słodki a dzięki kremowi z budyniu jest delikatny w połączeniu z galaretkami........SMACZNEGO!!!