Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

winogrona na tropikalnej wyspie...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 opakowanie
galaretka różowa 1 opakowanie
galaretka żółta 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 400 ml
cukier 2 łyżki
masło 3/4 kostki
kakao - do posypania
biszkopty podłużne 1 opakowanie
winogrona - (bez pestek)

Przepis i sposób przygotowania na: winogrona na tropikalnej wyspie...

Kroki postępowania

1
z 2 łyżkami cukru w 300 ml mleka zagotować mleko

budyń śmietankowy wymieszać 100 ml mleka i zagęścić mleko mieszając - odstawić do wystudzenia

zimny budyń utrzeć mikserem na krem z 3/4 kostki masła

odstawić do lodówki
Krok 1 - winogrona na tropikalnej wyspie... foto
2
forma silikonowa z kominkiem 24 cm

galaretkę niebieską smaki tropików blue curacao rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wlać do formy z winogronami

odstawić do lodówki do stężenia
Krok 2 - winogrona na tropikalnej wyspie... foto
3
na galaretkę rozłożyć biszkopty przekładane nadzieniem morelowym
Krok 3 - winogrona na tropikalnej wyspie... foto
4
na biszkopty szprycą nałożyć 3/4 kremu budyniowego i do lodówki
Krok 4 - winogrona na tropikalnej wyspie... foto
5
na budyniu rozłożyć biszkopty, winogrona i dolać tężejącą prawie galaretkę różową smaki tropików pink margarita

do lodówki do stężenia

na koniec dolać prawie tężejącą galaretkę żółtą smaki tropików pina colada i do lodówki najlepiej na całą noc

formę silikonową na chwilę zanurzyć w misce w gorącej wodzie - galaretka dobrze wyjdzie z formy i spód będzie górą deseru
Krok 5 - winogrona na tropikalnej wyspie... foto
6
resztę kremu szprycą naokoło deseru i na środek w dziurę po kominku

przybrać winogronami, posypać kakao, na środku dodać kwiat bratka......

deser nie jest za mocno słodki a dzięki kremowi z budyniu jest delikatny w połączeniu z galaretkami........SMACZNEGO!!!
Krok 6 - winogrona na tropikalnej wyspie... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.08.2013 13:33
pyszny i kolorowy deser
Bernadeta1 16.07.2013 14:06
smacznie i kolorowo
IwonaKa 30.06.2013 10:57
wygląda wspaniale,pyszności
fotoviderek 08.05.2013 13:44
Piękna wysepka :)
jerzy3 05.05.2013 22:31
super ta wyspa
Mysiunia 05.05.2013 21:12
apetyczne ciasto :) jednak ja robiąc ciasta i desery z winogron muszę je przekrawac i wyciągać wszelkie pestki, bo mój chłopak ich nie lubi i potem marudzi ;p
marta1221 05.05.2013 20:33
rewelacyjny przepis :)
Megg 05.05.2013 19:43
fajnie kolorowo :)
kupiska 05.05.2013 19:27
Pomysłowe,bajeczni wyglada:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak