Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino rabarbarowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 2,5 kg
cukier 1 kg
drożdze winne 1 opakowanie
pożywka dla drożdży 1 opakowanie
woda 3 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Wino rabarbarowe

Rabarbar umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka (nie może być aluminiowy) i zalać 3 litrami wody. Podgrzewać ok. 30 min i rozgniatać drewnianą łyżką. Ostudzić. Jeżeli jest osad, zlać płyn z nad niego. Cukier rozpuścić w kilku łyżkach wody (podgrzać).Ostudzony do zlanego wywaru, wymieszać i dodać drożdże i pożywkę. Odstawić do fermentacji w temp. pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.01.2013 07:53
nie słyszała o takim winie, fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak