Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winne gruszki na białej pierzynce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 8 szt
skórka z pomarańczy
laska wanili
cukier 3 łyżki
śmietana 30% 1/2 litra
cukier puder
Goździki całe Prymat 1 szt
cynamon 1 kawałek
wino czerwone wytrawne 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Winne gruszki na białej pierzynce

Do garnka wlewamy 1 litr czerwonego wytrawnego wina. dodajemy cukier i zagotowujemy. Dodajemy skórkę z pomarańczy , kawałek cynamonu i goździka. Zagotowujemy. Gruszki obieramy i wkładamy do garnka z winem gotujemy ok 20 min. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Na talerz wykładamy śmietanę układamy na niej gruszki. Podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 01.10.2013 18:41
fajne i smaczne
Andrzej8 01.10.2013 18:14
świetne gruszeczki
Agula&Stabi 01.10.2013 14:21
Smakowicie wygląda:)
Ewa 01.10.2013 14:15
Czas na gruszki w pełni, więc trzeba przepis wypróbować :) , Gruszki i bita śmietana to deser idealny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak