Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne brownie ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 gram
czekolada gorzka 100 gram
czekolada mleczna 100 gram
jajko 2
mąka 150 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 80 gram
śliwki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne brownie ze śliwkami

Kroki postępowania

1
Masło roztapiamy na małym ogniu.
Krok 1 - Wilgotne brownie ze śliwkami foto
2
Dodajemy cukier oraz obie pokruszone czekolady. Czekamy aż się rozpuszczą a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - Wilgotne brownie ze śliwkami foto
3
Kiedy masa ostygnie dodajemy jajka, a następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Wilgotne brownie ze śliwkami foto
4
Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto oraz układamy śliwki na wierzchu. Należy piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Wilgotne brownie ze śliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.11.2014 18:51
uwielbiam ciacha ze śliwkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak