Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigiljjna fasola w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag dag
cebula 4 dag
olej sojowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wigiljjna fasola w sosie pomidorowym

Fasole opłukać i namoczyć na co najmniej 12 godzin w zimnej wodzie. Ugotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na 2 łyżkach oleju, dodać do gotującej się fasoli. Zrobić zasmażkę z łyżki mąki na oleju i dodać do gotującej sie fasoli. Dodac 2 lyżki koncentratu pomidorowego, doprawić do smaku solą i pieprzem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 25.12.2012 10:37
Smaczne to!
Stenka 13.12.2012 15:55
polecam na wigilijną kolację
matesko 11.12.2012 08:36
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak