Wigilijny śledź w majeranku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    30 dag/w oleju
  • majeranek

    2 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • olej

    3/4 szklanki
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać z majerankiem, olejem i cukrem do smaku. Następnie natrzeć śledzie, przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na dwa dni. Podawać z pieczywem na Wigilię.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 13.12.2016 17:30
Bardzo takie lubię!
Krzysztof15 13.12.2016 12:54
Pyszny śledzik
dodi 13.12.2016 12:42
apetyczne śledziki
Mniam 13.12.2016 11:29
Uwielbiam takie śledzie.
Futka 13.12.2016 09:53
Przepyszne śledziki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat