Wigilijne uszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • grzyby suszone

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę rozgniatamy z jajkiem, wodą i solą. Rozwałkowujemy cienko i kroimy na małe kwadraty. Na środek kładziemy farsz (ugotowane i posiekane grzyby przysmażone z cebulą, przyprawione do smaku). Zalepiamy brzegi i wrzucamy na posolony wrzątek. Gotujemy do wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 20.12.2011 21:14
pycha
halina17 19.12.2011 18:40
bardzo lubię uszka
gottrina 19.12.2011 18:23
idealne do wigilijnego barszczu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat