Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami
Przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami jest bardzo prosty do przygotowania, lecz wymaga trochę czasu. Jak zwykle w przypadku suszonych grzybów trzeba poczekać kilka godzin aż odpowiednio namokną zanim połączymy je i ugotujemy z kapustą kiszoną i makaronem.
Suszone grzyby zalewamy wodą i moczymy przez kilka godzin. Po tym czasie gotujemy je w tej samej wodzie.
Kiszoną kapustę kroimy i smażymy na patelni, podlewając od czasu do czasu wodą z grzybów. Grzyby kroimy na małe części i dodajemy je do naszej kapusty. Wszystko razem mieszamy i smażymy do miękkości.
Makaron na łazanki gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy go do naszej kapusty. Wszystko razem mieszamy i przesmażamy przez około 5 minut.