Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiepszowa wątroba z cebulą i jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wiepszowa 1 kg
cebula 4 szt
jabłko 1 szt
majeranek
tabasco 4 krople
ocet winny 1/2 łyżeczki
pieprz
cukier 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
mąka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wiepszowa wątroba z cebulą i jabłkiem

Kroki postępowania

1
Wątrobę kroimy na plastry obtaczamy dokładnie w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Wyjmujemy.
Krok 1 - Wiepszowa wątroba z cebulą i jabłkiem foto
2
Na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojoną w drobne piórka cebulę i starte na tarce obrane jabłko.Dodajemy przyprawy i ocet i dusimy do miękkości w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody.
Krok 2 - Wiepszowa wątroba z cebulą i jabłkiem foto
3
Masę cebulową doprawiamy pikantnie i dość czujnie. Na wątrobę nakładamy masę cebulową.Podajemy z pieczywem.
Krok 3 - Wiepszowa wątroba z cebulą i jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 26.05.2013 21:56
ciekawa jestem jak smakuje , ja bardzo lubię wątróbkę
jeta72 15.04.2013 08:10
smaczna :-)
Krystyna32 16.01.2013 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak