Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Wieprzowina z sosem chrzanowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe
600 g
mąka
olej do smażenia
śmietana
1 op
bulion
1 szt
chrzan świeżo starty
1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z sosem chrzanowym

Mięso umyć, pokroić na plasterki i delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć mąką. Podsmażyć na oleju mięso z obu stron. Pod koniec dodać drobno pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę smażyć, dodać szklankę wody i bulion i dusić aż mięso będzie miękkie. Przyprawić solą i pieprzem.

Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy łyżkę chrzanu i delikatnie podgrzewamy aż się zagotuje, dodajemy do mięsa. Gdy mięso będzie miękkie można zaprawić sos mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.01.2012 09:22
smaczny obiadek
MAR3STA 08.01.2012 09:22
smaczny obiadek
MAR3STA 08.01.2012 09:22
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak