Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie własnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
czosnek 1 ząbek
cebula 0,5 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 2 kulki
bulion 1,5 kubka
olej roślinny
wieprzowina 200 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie własnym

Wieprzowinę posolić, popieprzyć i oprószyć papryką słodką. Obtoczyć w mące i położyć na rozgrzanym na patelni oleju, podsmażać przez około 4min z każdej strony. Mięso przełożyć do garnka i zalać ciepłym bulionem, dodać liścia i ziele angielskie, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Na oleju który został z mięska podsmażyć drobno posiekaną cebulkę i czosnek, następnie przełożyć do mięsa i dusić przez około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 22.12.2012 22:50
pysznie wygląda i musi być smaczna
IwonaKa 22.12.2012 22:50
świetne mięsko
babajaga1969 22.12.2012 22:35
pyszniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak