Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEPRZOWINA W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
pomidory 3-4 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 duża
oliwa do smazenia
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WIEPRZOWINA W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM

Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oliwie, dodajemy cebulę. Paprykę kroimy w paski i dorzucamy do mięsa i wszystko razem dusimy, aż zmięknie. Pomidory sparzamy wrzątkiem i ściągamy skórkę, przepuszczamy przez maszynkę i przelewamy do mięsa, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.07.2013 12:56
Uwielbiam mięsko w takim sosie :)
jolanta19 24.10.2012 19:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak