Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sezamowej skorupce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
ziarna sezamu 5 dag
pestki dyni 5 dag
białko 2 szt.
olej 4 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sezamowej skorupce

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziarenka sezamowe i pestki dyni zmielić.
Krok 1 - Wieprzowina w sezamowej skorupce foto
2
Następnie ubić białka na sztywno.
Krok 2 - Wieprzowina w sezamowej skorupce foto
3
Po czym połączyć ubite białka ze zmielonymi ziarnami, olejem, solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Wieprzowina w sezamowej skorupce foto
4
Mięso opłukać, natrzeć pieprzem i solą i oprószyć dokładnie mąką.
Krok 4 - Wieprzowina w sezamowej skorupce foto
5
Mięso ułożyć na blasze wyłożoną folią aluminiową na wierzch mięsa nałożyć masę z ziaren.
Krok 5 - Wieprzowina w sezamowej skorupce foto
6
Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Po upieczeniu pokroić mięso na grubsze plastry i polecam podawać do obiadu z surówką z czerwonej kapusty.
Krok 6 - Wieprzowina w sezamowej skorupce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.01.2015 15:11
rewelacyjne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak