Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w marchewce i groszku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
marchewka 1 duża szt
groszek zielony 1/2 szklanki
bulion 2 szkl
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w marchewce i groszku

Kroki postępowania

1
Łopatkę pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać startą na tartce jarzynowej marchewkę. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem, aż wszystko zmięknie.
Krok 1 - Wieprzowina w marchewce i groszku foto
2
Pod koniec dodać groszek i poddusić 10min. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować.
Krok 2 - Wieprzowina w marchewce i groszku foto
3
Podawać z ryżem. Smacznego!
Krok 3 - Wieprzowina w marchewce i groszku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.01.2014 15:33
świetne danie
Klausia 31.12.2013 13:56
ciekawe danie :)
Alex_M 19.11.2013 10:58
świetne danie na obiadek :)
fotoviderek 15.07.2013 20:55
Świetna potrawa :)
gusia1000 14.07.2013 19:41
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak