Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w gruszkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 0,5 kg
cukier 3 łyżki
cynamon 1 laska
margaryna 4 dag
woda 1 litr
mąka 3 dag
sól 3 dag
wieprzowina 25 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w gruszkach

Kroki postępowania

1
Mięso umyć pod bieżącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. W między czasie gruszki umyć obrać, podzielić na ćwiartki i wyjąć gniazda nasienne. Mięso wyjąć z wywaru i podzielić na mniejsze kawałki, po czym ponownie wrzucić do wywaru razem z gruszkami i laską cynamonu.
Krok 1 - Wieprzowina w gruszkach foto
2
Dusić do miękkości. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, zagęścić nią potrawę i przyprawić solą i cukrem do smaku.
Krok 2 - Wieprzowina w gruszkach foto
3
Podawać na ciepło (np. z kluskami)
Krok 3 - Wieprzowina w gruszkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.09.2013 23:39
ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak