Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w chrzanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 500 g
chrzan 2 łyżki
bulion 1,5 szkl
seler naciowy 2 łodygi
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
czosnek 3 ząbki
pomidory 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
mleko 0,5 szkl
mąka 1 łyżka
szczypiore
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
włoszczyzna suszona 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w chrzanie

Mięso pokroić na plastry, tłuszcz rozgrzać, położyć plastry i przyrumienić z obu stron, dodać pokrojony czosnek, chrzan i przyprawy, podlać bulionem, przykryć i dusić ok pół godziny, dodać seler i pomidory obrane ze skórki. Dusić dalej ok 15 min. Na koniec podprawić mąką rozrobioną w mleku i dodać dużo szczypiorku. Podawać z kaszą gryczaną na sypko i warzywami z wody. lub sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.06.2011 11:46
super
Gosia40 06.05.2011 16:58
kolejny rewelacyjny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak