Wieprzowina po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat

  • papryka

    kawałek
  • cebula

    1 szt
  • por

    kawałek
  • seler

    kawałek
  • natka pietruszki

  • czosnek

    1 ząbek
  • Kolendra cała Prymat

  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka kukurydziana

    2-3 łyżeczki
  • wieprzowina

    500 (łopatka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paseczki i przyrumienić, przyrumienić też cebulę i czosnek.
Dodać do mięsa. Podlać wodą ok 3/4 szkl dodać przyprawy i warzywa i dusić ok 30 min.
koncentrat wymieszać z mąką kukurydzianą i niewielką ilością wody. Dodać do mięsa wymieszać i chwilę pogotować. Podawać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kopiko1983 19.03.2011 20:41
Pyszne i pożywne danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat