Wieprzowina po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    250 g
  • wieprzowina

    400 g
  • limonka

    1/2 szt
  • fasola

    200 g
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • bazylia

    2 listki
  • pietruszka

    3 listki
  • papryczka chili

    1/2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wieprzowina po chińsku foto
Przygotowujemy wrzątek.
Ryż brązowy przemywamy ciepłą wodą i gotujemy zgodnie z instrukcją (u mnie 40 min).
Gotujemy przez godzinę namoczoną w nocy fasolkę.
Krok 2 - Wieprzowina po chińsku foto
Siekamy czosnek, bazylię, pietruszkę, chili,zieloną część dymki
Krok 3 - Wieprzowina po chińsku foto
Kroimy mięso w dość grube słupki.
Krok 4 - Wieprzowina po chińsku foto
Łączymy w misce mięso i dodatki. Dolewamy sos sojowy.
Krok 5 - Wieprzowina po chińsku foto
Nakładamy zawartość miski na patelnię. Dodajemy fasolkę. Skraplamy sokiem z limonki.
Krok 6 - Wieprzowina po chińsku foto
Mieszamy z odcedzonym ryżem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 22.03.2015 06:57
musi być smaczna
Maridka19 25.01.2015 08:53
Bardzo smacznie to wygląda :)
Futka 15.01.2015 09:21
Wspaniałe połączenie smaków! Pychota! :D
Kejti 15.12.2014 23:19
Chętnie zjem taki obiad :-)
Adamorek 09.12.2014 15:23
doskonałe mięsko
fotoviderek 09.12.2014 14:29
Świetne mięsko :)
kasiaw 09.12.2014 14:00
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat