Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 250 g
wieprzowina 400 g
limonka 1/2 szt
fasola 200 g
sos sojowy 2 łyżki
bazylia 2 listki
pietruszka 3 listki
papryczka chili 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wrzątek.
Ryż brązowy przemywamy ciepłą wodą i gotujemy zgodnie z instrukcją (u mnie 40 min).
Gotujemy przez godzinę namoczoną w nocy fasolkę.
Krok 1 - Wieprzowina po chińsku foto
2
Siekamy czosnek, bazylię, pietruszkę, chili,zieloną część dymki
Krok 2 - Wieprzowina po chińsku foto
3
Kroimy mięso w dość grube słupki.
Krok 3 - Wieprzowina po chińsku foto
4
Łączymy w misce mięso i dodatki. Dolewamy sos sojowy.
Krok 4 - Wieprzowina po chińsku foto
5
Nakładamy zawartość miski na patelnię. Dodajemy fasolkę. Skraplamy sokiem z limonki.
Krok 5 - Wieprzowina po chińsku foto
6
Mieszamy z odcedzonym ryżem. Smacznego.
Krok 6 - Wieprzowina po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 22.03.2015 06:57
musi być smaczna
Maridka19 25.01.2015 08:53
Bardzo smacznie to wygląda :)
Futka 15.01.2015 09:21
Wspaniałe połączenie smaków! Pychota! :D
Kejti 15.12.2014 23:19
Chętnie zjem taki obiad :-)
Adamorek 09.12.2014 15:23
doskonałe mięsko
fotoviderek 09.12.2014 14:29
Świetne mięsko :)
kasiaw 09.12.2014 14:00
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak