Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
schab bez kości
70 dag -
koper włoski
1 szt. -
gruszka
1 szt. -
czosnek
2 ząbki -
cydr
250 ml -
rosół z kury
250 ml -
oliwa
Sos chrzanowy
-
cydr
250 ml -
rosół z kury
250 ml -
chrzan tarty
150 g
Do smaku
-
Imbir mielony Prymat
-
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku III, odc. 33: Pieczony schab z gruszką i sosem chrzanowym
Kroki postępowania






Do oddzielnego garnka wlewamy ½ cydru oraz ½ rosołu z kury. Odparowujemy do połowy. Dodajemy chrzan tarty i odparowujemy, aż sos zgęstnieje.

Sos możemy zagęścić wedle własnych preferencji.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się