Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona z fasolą

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1/2 kg
szynka wieprzowa 1/2 kg
fasola Jaś 500 g
sól, pieprz do smaku
sok pomidorowy 330 ml
cebula 1 szt
olej 1/2 szkl
mąka 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona z fasolą

Fasolę namoczyć i odstawić na całą noc. Drugiego dnia ją zagotować. Mięso umyć, pokroić w kostkę, cebule posiekać w półtalarki, podsmażyć na oleju. Doprawić. Dodać sok pomidorowy oraz fasolę razem z wodą. Dusić na małym ogniu ok. 1,5 godz, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą. Na koniec zagęścić mąką z wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 15.02.2014 19:42
pysznie i pożywnie!
Alex_M 11.02.2014 12:23
wspaniałe sycące danie :)
Iwusia 08.02.2014 23:42
dawno takiej nie jadłam
marcia7 08.02.2014 15:48
konkretne danie
treonina 08.02.2014 14:50
bardzo dobre danie
Marta1986 08.02.2014 14:00
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak