Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe kotlety mielone

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 200 gram
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kajzerka 1 szt
mleko 3,2% 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe kotlety mielone

1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub w mleku. Mięso połączyć razem z namoczonym, odsączonym wekiem, dodać jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyrumienioną cebulką, wyrobić i przyprawić do smaku. Opanierować w bułce tartej.
2. Smażyć kotlety na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 25.12.2015 21:15
lubię takie
misia123410 25.12.2015 18:11
coś apetycznego:)
Maridka19 25.12.2015 16:56
Pyszności .
w mojej kuchni 25.12.2015 15:09
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak