Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieniec drożdżowy faszerowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na pizzę 1 płat
salami 10 plastrów
mozarella 1 kula
pomidor 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
ser feta 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wieniec drożdżowy faszerowany

Płat ciasta kroimy w paski. Układamy na blacie na kształt gwiazdki. Na środku dajemy szklankę. Wokoło szklanki układamy salami, ser feta, ser mozarella, kawałki pomidora. Całość posypujemy ziołami prowansalskimi. Wykrawamy środek, zdejmujemy szklankę i każdy płat zawijamy do środka, tak by powstał wieniec. Całość posypujemy ziołami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.07.2016 22:00
zjadłabym chętnie :)
KORAL 19.07.2016 18:06
Ekspresowe danie :)
Maridka19 19.07.2016 08:52
Smaczny przepis :)
Krzysztof15 19.07.2016 06:19
smaczna propozycja
Babeczka35 19.07.2016 06:10
Bardzo ciekawa propozycja.
gosia1988 18.07.2016 22:25
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak