Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieloowocowy kompot

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 20 dag
porzeczka czarna 20 dag
porzeczka czerwona 20 dag
cukier kryształ 3-4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
melisa cytrynowa 2 gałązki
kostki lodu
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieloowocowy kompot

Porzeczki i agrest przebrać usunąć nadpsute owoce o szypułkować usunąć ogonki ,przepłukać kilak razy pod bieżąca wodą ,włożyć do garnka zalać wodą i gotować około 10 minut .
Po czym owoce odcedzić a kompot wlać do dzbanka dodać listki melisy osłodzić do smaku i zostawić do całkowitego wystudzenia.

Przed podaniem wrzucić kostki lodu i podawać schłodzony.Skutecznie gasi pragnienie w upalne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 06.07.2013 19:49
Właśnie nagotowałam cały gar podobnego kompotu, ale ten dzbanuszek to mnie urzekł na całego :)
halina17 06.07.2013 15:28
Dobry kompot.
malaczarna23 06.07.2013 13:34
uwielbiam kompoty z mieszanych owoców:) pycha
Aleksandra/Olcia 06.07.2013 12:53
najlepszy do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak