Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielomięsny rosół z makaronem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szponder wołowy 30 dkg
noga z kury 1 szt
marchew 1 szt
seler kawałek
pietruszka kawałek
por kawałek
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
sól
makaron nitki
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielomięsny rosół z makaronem

Mięso (wołowe oraz drobiowe) dokładnie płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy dość sporą ilość wody i zagotowujemy (zbieramy powstałą szumowinę). Następnie wsypujemy vegetę (około łyżki), dodajemy listek oraz ziele i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Obieramy jarzyny, kroimy na kawałki i wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze około 50-60 minut. Gotowy rosół przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz, wlewamy przecedzony rosół i pokrojoną w kostkę jarzyny. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 23.01.2014 07:43
mmmm musi byc idealny :)
Alex_M 07.09.2013 12:19
pyszna zupka!
Pietruszka 27.08.2013 09:09
pyszny rosołek
IKrakowianka 25.07.2013 16:01
smaczny rosół
Seba 30.05.2013 08:23
uwielbiam rosołek
misia53 21.05.2013 21:23
z pewnościa smaczny
kate.500 03.10.2012 15:46
moja ulubiona zupka
olkaaa 11.09.2012 10:34
bardzo fajny
RenataZ-et 10.09.2012 17:40
Pycha
SmacznaPyza 07.09.2012 18:49
wielomięsny.... nazwa ciekawa
caralajna 07.09.2012 18:34
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak