Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny żur dla bezmięsnych

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
ziele angielskie 5 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 sztuka
zakwas 250 ml
świeży chrzan 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny żur dla bezmięsnych

Ugotuj wywar z warzyw, dodaj przyprawy, dodaj kapelusze prawdziwków, wlej zakwas i mieszaj aby nie porobiły się kluski
dodaj świeżo tarty chrzan, jogurt i mieszaj.
Teraz dopraw solą jeśli tego wymaga i dopraw majerankiem.
Do misy żuru włóż jajo i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 28.04.2013 22:31
uwielbiam żury i barszcze białe
pestka 08.04.2013 19:46
bardzo dobry żurek dla mnie
mufinka79 20.03.2013 17:36
Uwielbiam żurek z jajeczkiem :)
halina17 12.03.2013 17:58
Dobry żurek nie tylko na Wielkanoc.
Piotr-21 12.03.2013 16:01
bardzo smaczny
miki47 12.03.2013 14:48
bardzo pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak