Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny żur dla bezmięsnych
dodaj świeżo tarty chrzan, jogurt i mieszaj.
Teraz dopraw solą jeśli tego wymaga i dopraw majerankiem.
Do misy żuru włóż jajo i podawaj.
bulion warzywny | 2 litr |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuka |
ziele angielskie | 5 sztuka |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 6 sztuka |
zakwas | 250 ml |
świeży chrzan | 1 łyżka |
majeranek | 1 łyżeczka |
jajko ugotowane na twardo | 3 sztuka |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: