Wielkanocny barszczyk biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    30 dag
  • kiełbasa biała surowa

    4-5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Barszcz

    opakowanie biały
  • Przyprawa do żurku i barszczu białego Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • jajko ugotowane na twardo

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek i białą kiełbasę zalewamy ok. 2 litra wody i gotujemy. Dodajemy obraną marchew i pietruszkę, listek laurowy. Ugotowany boczek i kiełbasę wyjmujemy. Kiełbasę kroimy w plastry i znów dodajemy do wywaru. Barszczyk biały rozprowadzamy w 1/2 szklanki zimnej wody i wlewamy do garnka. Dodajemy przyprawę do żurku, pieprz, majeranek, chrzan. Zagotowujemy. Podajemy z jajkiem przekrojonym na pół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 16.02.2014 19:32
Lubie taki barszczyk, nie tylko na Wielkanoc ;)
Łukasz15 26.12.2013 09:29
Pyszny barszczyk
kate.500 31.08.2013 19:20
pyszny barszczyk
Papryczka 02.07.2013 10:26
smaczny barszczyk
caralajna 02.04.2013 07:42
dobry przepis
wiola333 15.03.2013 10:15
bardzo smakowite danie
Seba 03.08.2012 07:18
smaczny
ziutula 07.07.2012 23:05
taki barszcz to nie od święta tylko....
Katarzyna59 10.05.2012 09:41
pyszny
anulka69 02.03.2012 09:18
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat