Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji

5.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Lubimy łączyć kuchnie świata, jednak bardziej zależy nam na nie marnowaniu jedzenia. To podstawa racjonalnego gotowania.

Składniki:

Składniki:

cielęcina mielona 250 gramów
marchewki 4 sztuki
korzeń pietruszki 2 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
ziemniaki 500 gramów
kapusta pak choi 2 sztuki
pomidory w puszce 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 4 sztuki
koncentrat barszczu czerwonego 50 mililitrów
starta gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
fasolka 150 gramów
ketchup 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy puszkę żółtych pomidorów i fasolkę sojową z puszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji

Mięso smażymy w „suchym” garnku, szpatułką rozdrabniając je.
Włoszczyznę obieramy, dodajemy do mięsa razem z liśćmi i zielem angielskim.
Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę.
Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną kapustę. Całość gotujemy kolejny kwadrans, do smaku doprawiając ketchupem, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak