Barszcz ukraiński w naszej, nietypowej wersji

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Lubimy łączyć kuchnie świata, jednak bardziej zależy nam na nie marnowaniu jedzenia. To podstawa racjonalnego gotowania.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • cielęcina mielona

    250 gramów
  • marchewki

    4 sztuki
  • korzeń pietruszki

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • ziemniaki

    500 gramów
  • kapusta pak choi

    2 sztuki
  • pomidory w puszce

    1 puszka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    4 sztuki
  • koncentrat barszczu czerwonego

    50 mililitrów
  • starta gałka muszkatołowa

    1 łyżeczka
  • fasolka

    150 gramów
  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso smażymy w „suchym” garnku, szpatułką rozdrabniając je.
Włoszczyznę obieramy, dodajemy do mięsa razem z liśćmi i zielem angielskim.
Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę.
Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną kapustę. Całość gotujemy kolejny kwadrans, do smaku doprawiając ketchupem, solą oraz pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy puszkę żółtych pomidorów i fasolkę sojową z puszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat