Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne inspiracje: Jajka z pastą z awokado
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Obrane awokado przekładamy do rozdrabniacza wraz z żółtkami, ząbkiem czosnku, miodem i sokiem z cytryny. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, którą doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą kminu rzymskiego. Powstałą pastą faszerujemy białka, a na wierzch układamy małą gałązkę świeżego kopru.
*** Jajka z pastą z awokado polecam nie tylko od święta. To zestawienie będzie idealnym wyborem dla osób będących na redukcji. Kulturyści i osoby trenujące sporty siłowe spokojnie mogą przygotować takie śniadanie, które świetnie wpisuje się w menu diety białko - tłuszczowej (wtedy jednak zrezygnujmy z dodatku miodu).
Życzę smacznego! :)