Wiejski kociołek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 mała puszka
  • przecier pomidorowy

    300 ml.
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do cebuli. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kiełbasy, razem podsmażamy przez kilka minut. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy groszek odsączony z zalewy, dusimy przez 5-10 minut na małym ogniu. Całość doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, solą oraz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia 82 04.02.2017 23:49
Dziękuję :)
Bernadeta1 01.02.2017 14:15
smaczny obiadek
hanbes 31.01.2017 22:48
Koniecznie muszę to wypróbować tym bardziej że w składzie jest mój ulubiony groszek.
adelajda 31.01.2017 22:13
szybko i smacznie
MagdalenaIC 31.01.2017 22:11
Wygląda pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat