Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiatraczki francuskie z brzoskwinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
brzoskwinie w puszce
jajko
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki francuskie z brzoskwinią

Płat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na kwadraty i nacinamy je w czterech miejscach po przekątnych.
Na każdym kwadracie na środku położyć po połówce brzoskwini i co drugi nacięty róg składamy do środka delikatnie dociskając.
Następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku ok 15 minut, aż się ładnie zrumienią.
Gotowe posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 18.09.2016 16:38
Fajne ciasteczka;))
Misia13 18.09.2016 15:26
tez je lubie, ponieważ są smaczne i szybkie w wykonaniu....
Bernadeta1 18.09.2016 15:04
lubię takie, pyszne
Lis 18.09.2016 13:25
Zawsze smakowite:)
Futka 18.09.2016 12:46
Wspaniałe i bardzo smakowite wiatraczki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak