Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz na leśnych grzybach-mazurskie wspomnienia.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

węgorz wędzony 30 dag
cebula 1 szt
makaron fusilli szpinakowy 15 dag
jajko 2 szt
masło klarowane
śmietana kremowa 30% lub 36% 100 ml
sól, pieprz
maślaki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz na leśnych grzybach-mazurskie wspomnienia.

Makaron ugotować al dente.
Grzyby i cebulkę udusić na maśle, dodać śmietanę i chwilę podgrzewać nie gotując.
Do naczyń do zapiekania, nałożyć makaron, polać uduszonymi grzybami i położyć spory kawałek wędzonego węgorza.
Naczynia umieścić w nagrzanym piekarniku, przykryć papierem i podgrzać ,aż ryba będzie gorąca (10 min).
Ugotować jajko w koszulce.
Danie wyjąć z piekarnika ,na rybie położyć jajko, posypać ziołami.
Zapewniam, że wędzony węgorz podany na ciepło jest wspaniały i niecodzienny .Świetnie komponuje z grzybami w śmietanie i makaronem szpinakowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 29.04.2016 19:17
Rewelacyjny i smakowity pomysł:)
Gabi44 20.11.2013 10:23
Uwielbiam wędzonego węgorza.Szkoda ,że jest taki drogi.
ssylwiaa 20.11.2013 10:20
ooo coś nowego dla mnie, nigdy nie próbowałam węgorza ;)
Krzysztof15 20.11.2013 08:00
bardzo pyszny
Aga-25 20.11.2013 07:30
pysznie wygląda
Agnieszka-87-25 20.11.2013 07:19
bardzo apetyczna rybka
Konczi 20.11.2013 07:11
to musi być bardzo smaczne
paulina2157 20.11.2013 05:18
cudowny, bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak