Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegetariańskie roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 8 liści
tymianek 1/2 pęczka
oregano 1/2 pęczka
przyprawa do kotletów 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
feta 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
wywar warzywny 400 ml
śmietana 10 dag
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
żurawina
orzechy 2,5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: wegetariańskie roladki

Liście kapusty należy umyć i zlanszować przez około 3 minuty. Dodać przyprawę do kotletów na liście. Cebulę i czosnek posiekać i zalać łyżeczką oliwy. Dodać przyprawę do kotletów, połowę ziół, 5 dag żurawiny oraz pokruszoną fetę,delikatnie ugotować. przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Liście kapusty napełnij przegotowaną masą i zwijaj. Rolady obwiąż nitką. Orzechy upraż na suchej patelni. Rozgrzej oliwę i podpiecz rolady. Dolej wywar warzywny i śmietanę. Duś około 10 minut. Do sosu dodaj mąkę i masło. Wymieszaj, dodaj orzechy oraz żurawinę. Podawaj z bagietką:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 26.10.2012 19:09
poezja smaku
Małgorzata106 26.10.2012 18:34
super
Betka 26.10.2012 18:21
mniammm świetne połączenie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak