Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie flaczki naleśnikowe
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz wrzucamy cebulę, chwilę podsmażamy, dodajemy pora i selera. Smażymy 3 min.
Gotujemy jeszcze jakieś 5-10min.
naleśniki | 4 szt. |
marchew | 1 duża |
pietruszka korzeń | 2 małe |
seler korzeniowy | 1/4 dużego |
seler naciowy | 2 łodygi |
por (biała część) | 10 cm. |
cebula | 1 szt. |
woda | 1,5 litra |
ziele angielskie | 3 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
majeranek | 2 łyżeczki |
chili peperoncini susz w cał. | 2 szt. |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
sól do smaku | |
tłuszcz do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: