Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegetariański gulasz segedyński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 60 dag
kotlety sojowe 10 szt
koncentrat pomidorowy 10 dag
cebula 2-3 szt
olej rzepakowy 1/4 szkl
Czosnek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
kminek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
rosół warzywny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: wegetariański gulasz segedyński

Na rozgrzanym oleju, w rondlu rumienię pokrojone cebule. Dodaję do nich kapustę kiszoną. Po chwili podlewam niewielka ilością wody, by nic się nie przypaliło. Wrzucam liście laurowe, jałowiec, kostkę rosołową . W tym samym czasie obgotowuję kotlety sojowe w osolonej wodzie i również je wrzucam do gara z gulaszem. Co jakiś czas mieszam i uzupełniam wodę. Pod koniec gotowania wlewam nieco rozcieńczony koncentrat i wtedy ostatecznie przyprawiam. Kminek tłukę przez chwilę w moździerzu, by oddał jak najwięcej smaku. Wsypuję po dużej szczypcie ostrej i słodkiej papryki, czosnek granulowany i jeszcze raz sprawdzam, czy gulasz jest wystarczająco słony. Zostawiam jeszcze na kilka minut na małym ogniu by gulasz doszedł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 07.01.2014 18:12
Nie jadłam jeszcze takiego gulaszu, wydaje się pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak