Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariański gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 150 g
fasola Jaś 150 g
cząber 2 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat
olej
pieczarki 200 g
por (biała część)
pomidory 3
jabłka 2
sok z cytryny
cebula
ząbki czosnku 3
Papryka ostra mielona Prymat 3 strączki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól i pieprz
natka pietruszki
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariański gulasz

Fasole namocz na noc.Następnego dnia ugotuj,dodaj cząber,liśc laurowy i łyżke oleju.Pora pokrój w półplasterki,pieczarki w plasterki.Papryczki w cienkie paski.Pomidory pozbaw skórki i pestek i pokrój w kostkę.Jabłka pokrój w słupki i skrop sokiem z cytryny.Cebule i czosnek posiekaj.W rondlu rozgrzej olej,zeszklij cebulę i czosnek,dodaj pora i pieczarki smaż 4 min.Posyp curry,dodaj papryczki,jabłka i pomidory.Duś ok 6 min.Dodaj fasolę odcedzone.Duś 4 min.Pod koniec dopraw.Posyp zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak