Wege trio (zielona fasolka, kalafior, kukurydza)

Wege trio (zielona fasolka, kalafior, kukurydza)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona fasolka szparagowa

    750 g
  • kalafior

    600 g
  • kukurydza konserwowa

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • masło roślinne w kubeczku

    3 łyżki
  • bułka tarta

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy gorącą wodę. Na nim umieszczamy specjalne sitko do gotowania na parze. Mrożoną zieloną fasolkę szparagową i mrożonego kalafiora umieszczamy na sitku. Przykrywamy szczelnie pokrywką i gotujemy do miękkości, ok. 15 minut. W między czasie na małej patelni rozpuszczamy masło roślinne, następnie dodajemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia. Ugotowane warzywa mieszamy z przepłukaną pod bieżącą wodą kukurydzą konserwową i solimy do smaku, bądź pomijamy sól. Warzywa rozdzielamy na talerze i polewamy je podsmażoną na maśle bułką tartą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

07.02.2017 22:37
Wygląda rewelacyjnie

Ola1young

04.12.2014 16:12
pyszne i zdrowe :)

adelajda

04.12.2014 08:10
Same witaminki na talerzu

norweska20

03.12.2014 16:36
WARZYWA NA PARZE SAME ZDROWIE

Ankha

03.12.2014 16:12
Jeszcze jakis dodatek bialkowy i bedzie obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat