Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege misz - masz "meksykański"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pieczarki 20 dag
kotlety sojowe 1 opakowanie
kukurydza konserwowa 1/2 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
oliwa 1/4 szkl
czosnek 3-4 ząbki
papryczka chili
przyprawa do dań meksykańskich
sól
kostka rosołowa 1 szt
pomidory pelati 1 puszka
tofu 1/2 (wędzone)
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wege misz - masz "meksykański"

Potrawę tę najlepiej przygotować w rondlu lub szerokim garnku z grubym dnem.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone cebule i czosnek.
Gdy tylko się zeszklą dodać wędzone tofu, które się bardziej zetnie i odda wędzony smak.
Następnie dorzucać pozostałe składniki zaczynając od papryki. Potem pokrojone pieczarki i kotlety sojowe (które należy wcześniej obgotować w wodzie z kostką rosołową warzywną).
Wrzucić odsączone z zalewy kukurydzę i fasolkę.
Potrawę posolić w trakcie duszenia,a gdyby była za sucha podlać niewielką ilością wody. Wlać pomidory pelati. Dusić na niedużym ogniu dopóki pomidory nie stracą surowego smaku. W tym czasie doprawić papryczką ostrą (wedle uznania) oraz przyprawą do potraw meksykańskich. Podawać - na przykład z ryżem lub naleśnikami kukurydzianymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 21.08.2016 16:47
super obiadek!
Seba 25.04.2015 09:04
smaczny posiłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak