Doradca Smaku IX: Wegetariańska potrawka z czerwoną fasolą, odc. 20

odc. 20 Doradca Smaku

Doradca Smaku IX: Wegetariańska potrawka z czerwoną fasolą, odc. 20

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Potrawka z fasoli czerwonej, cukinii, pieczarek, papryki z dodatkiem oliwek – to proste w przygotowaniu i sycące danie wegetariańskie. Spróbujecie?

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidory pelati

    200 gramów
  • fasola czerwona

    200 gramów
  • pieczarki

    5 sztuk
  • oliwki zielone Smak

    30 gramów
  • czarne oliwki Smak

    30 gramów
  • ser burrata

    4 każda po 125 g sztuki
  • bazylia świeża

    1 pęczek
  • orzechy pistacjowe niesolone

    10 gramów
  • olej rzepakowy

    150 mililitrów

Do smaku:

  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • Sól morska jodowana Prymat w młynku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku IX: Wegetariańska potrawka z czerwoną fasolą, odc. 20

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Paprykę kroimy w średniej wielkości plastry. Cukinię kroimy na pół, usuwamy nasiona, następnie kroimy w większe na kawałki.

Na rozgrzanym w garnku oleju podsmażamy cebulę, czosnek i cukinię. W trakcie mieszamy. Dodajemy pomidory, czerwoną fasolę, zielone oliwki, mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawą do dań z fasoli.

Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na suchej rozgrzanej patelni. Doprawiamy do smaku solą i chili pieprzem cayenne. Pieczarki przekładamy do warzyw i dodajemy czarne oliwki. Bazylię i orzechy pistacjowe siekamy. Na talerz wykładamy potrawkę z warzyw i ser burrata. Posypujemy bazylią i orzechami pistacjowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 07.10.2018 11:01
Bardzo smakowite danie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat