Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka czerwona
1 sztuka -
cukinia
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
cebula
1 sztuka -
pomidory pelati
200 gramów -
fasola czerwona
200 gramów -
pieczarki
5 sztuk -
oliwki zielone Smak
30 gramów -
czarne oliwki Smak
30 gramów -
ser burrata
4 każda po 125 g sztuki -
bazylia świeża
1 pęczek -
orzechy pistacjowe niesolone
10 gramów -
olej rzepakowy
150 mililitrów
Do smaku:
-
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
Sól morska jodowana Prymat w młynku
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku IX: Wegetariańska potrawka z czerwoną fasolą, odc. 20
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Paprykę kroimy w średniej wielkości plastry. Cukinię kroimy na pół, usuwamy nasiona, następnie kroimy w większe na kawałki.
Na rozgrzanym w garnku oleju podsmażamy cebulę, czosnek i cukinię. W trakcie mieszamy. Dodajemy pomidory, czerwoną fasolę, zielone oliwki, mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawą do dań z fasoli.
Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na suchej rozgrzanej patelni. Doprawiamy do smaku solą i chili pieprzem cayenne. Pieczarki przekładamy do warzyw i dodajemy czarne oliwki. Bazylię i orzechy pistacjowe siekamy. Na talerz wykładamy potrawkę z warzyw i ser burrata. Posypujemy bazylią i orzechami pistacjowymi.
Komentarze (1)