Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege manna waniliowo - malinowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko orzechowe szklanka
kasza manna razowa bio 3 łyżki
wanilia laski 1 szt
olej kokosowy 1 łyżeczka
ksylitol 1 łyżka
syrop malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Wege manna waniliowo - malinowa

Garnek zwilżamy woda, wlewamy mleko (kaszke można ugotowac też na wodzie w wersji bezmlecznej) i podgrzewamy. Dodajemy laskę wanili przecietą na pół lub w kawałki, ksylitol. W tym czasie przygotowujemy kaszę manną, odmierzając w szklance. Kiedy mleko zacznie sie gotować, zmniejszamy płomień. Najpierw dodajemy olej kokosowy i mieszamy, następnie wsypujemy cienkim strumieniem kasze cały czas mieszając. Kaszę mieszamy i gotujemy aż zacz nie gęstnieć. Kaszke przekładamy do naczyń, polewamy syropem malinowym. P.S. Laske wanilii mozna wyjąć przed dodaniem kaszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 04.02.2015 22:11
dziękuję :)
Monika-twin 03.02.2015 14:12
LUBIE TAKIE.
jasiek 03.02.2015 11:58
ciekawy pomysł na urozmaicenie
dorota20w 03.02.2015 10:07
dziękuję :)
Futka 03.02.2015 08:37
Pyszniutka kaszka - mniam :)
Magula 03.02.2015 08:09
Pyszne śniadanko i piekny talerzyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak