Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege gulasz

5.0
(13)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gulasz wegetariański, to świetna propozycja obiadowa nie tylko dla osób stroniących od mięsa ale również wielbicieli mięsa. Połączenie smaków Was zaskoczy!

Składniki:

Składniki:

oliwa 4 łyżki
woda 500 ml
ciecierzyca konserwowa, bez zalewy 400 g
soczewica 200 g
pomidory 500 g
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
jogurt naturalny 180 g
bulion warzywny Kucharek 1 kostka
groszek ptysiowy
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wege gulasz

PRZYGOTOWANIE:

1. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w piórka cebulę z przyprawami.  

2. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w ósemki pomidory. Chwilę pomieszaj i całość zalej wodą. 

3. Dodaj ciecierzycę, soczewicę oraz kostkę Bulionu warzywnego Kucharek. Gotuj pod przykryciem około 15 minut. 

4. Na koniec dodaj jogurt naturalny i całość wymieszaj. 

5. Gotowe danie posyp drobno posiekaną natką pietruszki i podawaj z groszkiem ptysiowym. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak