Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 400 g
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren
Kminek mielony Prymat 1-2 łyżki
cząber pół łyżeczki
majeranek pół łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chili do smaku
sól i pieprz do smaku
kostka warzywna pół szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wege fasolka po bretońsku

Fasolkę moczymy przez noc, następnie odlewamy wodę, nalewamy nową i gotujemy z dodatkiem liści laurowych, kminku i ziela angielskiego. Gdy fasolka będzie półtwarda dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i pozostałe przyprawy. Cebule drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Do smażącej się cebulki dodajemy mąkę pszenną i smażymy do lekkiego zrumienienia. Następnie cebulkę z mąką dodajemy do zupy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i wyciśnięty przez praskę czosnek. Zupę przyprawiamy do smaku i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 16.05.2017 16:35
Fajna, i talerz mi się bardzo podoba:)
bertpvd 16.05.2017 16:13
smaczna fasolka
Franciszek 16.05.2017 14:54
pyszna zupka
olkaaa 16.05.2017 11:13
bardzo fajna
AZgotuj 16.05.2017 10:19
pyszna fasolka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak