Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański sos chrzanowy (na zimno)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
chrzan 3-4 łyżki
woda 3/4 szklanki
sok z cytryny do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański sos chrzanowy (na zimno)

Fasole dzień wcześniej moczymy w wodzie. Następnego dnia odlewamy wodę, nalewamy nową i nastawiamy na palnik. Dodajemy sól i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy. Do fasoli dodajemy 3/4 szklanki wody i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do smaku sok z cytryny oraz sól i pieprz. Do fasoli dodajemy również chrzan według swoich upodobań. W przepisie podałam 3-4 łyżki, ale to już zależy od naszych kubków smakowych. Jeżeli lubicie bardziej ostre to dodajcie więcej, a jeżeli lubicie łagodne to mniej. Konsystencje sosu również możecie zrobić taką jaką chcecie, a dodatkowo poza wodą możecie również dodać oliwę z oliwek, ale ja jednak wolę wersje z wodą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.05.2017 11:52
pyszny sos
jagoda5913 03.05.2017 00:45
ciekawy sosik
Futka 02.05.2017 12:12
Pyszny sos :)
olkaaa 02.05.2017 10:56
jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak