Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 małego
kapusta kiszona 250 g
grzyby suszone 1 garść
por 1 mały
cebula 1 szt
kasza jaglana 1/2 szklanki
ziemniaki 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański krupnik

Grzyby zalać wrzątkiem i moczyć przez kilka godzin (najlepiej na noc). Warzywa dobrze szorujemy szczotką pod bieżącą wodą i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy na drobno i smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia. Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i zalewamy wodą, tak by woda przykryła wszystkie warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Dosypujemy sparzonej kaszy jaglanej. Dodajemy posiekane drobno grzyby. Gotujemy do miękkości. Dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną i wyciśnięty uprzednio z niej sok. Gotujemy jeszcze kilka minut, żeby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.01.2017 17:32
krupik pycha
Małgorzata92 12.01.2017 12:34
Pyszności :)
mysza75 12.01.2017 11:50
bardzo fajna zdrowa zupka
Futka 12.01.2017 11:09
Pyszny krupniczek w wersji wege :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak