Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowe kotleciki z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wąrtóbka 25 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1
olej do smażenia
jajko 1
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowe kotleciki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do cebulki. Smażymy razem, aż płyn odparuje.
Krok 1 - Wątróbkowe kotleciki z pieczarkami foto
2
Wątróbki oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki.Przekładamy do miski, dodajemy pieczarki z cebulką, mąkę i wbijamy całe jajko.
Krok 2 - Wątróbkowe kotleciki z pieczarkami foto
3
Wszystko mieszamy na jednolitą masę i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Wątróbkowe kotleciki z pieczarkami foto
4
Nabieramy porcje masy i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podajemy np. z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Wątróbkowe kotleciki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 12.12.2013 11:18
odmiana od tradycyjnie podanej wątróbki :)
w mojej kuchni 11.12.2013 20:30
same pyszności podano u Ciebie...
kasienka23 11.12.2013 20:22
smaczne kotleciki!
IwonaDD 11.12.2013 17:18
pomysł na wątróbke rewelacja!
iwi 11.12.2013 15:13
Pyszne kotleciki
Niki22 11.12.2013 15:01
mm uwielbiam watrobke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak