Wątróbki z sezamem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    40 dag
  • jajka

    3 szt
  • sezam

    2/3 szklanki
  • mąka

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć i oczyścić. Następnie oprószyć solą, pieprzem i mąką, zanurzyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w sezamie. Na patelni rozgrzać olej, kłaść panierowaną wątróbkę i smażyć na lekko złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 16.07.2013 07:49
jeszcze nie robiłam
Wojciech2 30.10.2012 11:35
Tego jeszcze nie próbowałem, ale na pewno przyrządzę to danie za jakiś czas.
romanrafal 04.02.2012 08:45
jestem ciekaw smaku,podoba mi się
zuzanna_z 29.12.2011 11:11
bardzo oryginalne
artur7 15.09.2011 10:40
fajne
artur7 15.09.2011 10:40
fajne
Kopiko1983 30.08.2011 19:37
Smacznie wygląda!
Ewa/kalapurtka 23.07.2011 11:33
super
marenka 14.07.2011 10:49
Super
kasia z gdyni 22.06.2011 14:40
napewno wypróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat