Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki królicze w sosie porowo-śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kólika 700 g
śmietana 30% 200-250 ml
pory 2-3 małe młode
masło 3 łyżki
mąka pszenna do panierowania
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki królicze w sosie porowo-śmietanowym

Wątróbki oczyścić z błonek i więzadeł, umyć, osączyć i opanierować w mące.
Pory pokroić drobno, przyprawić kucharkiem i pieprzem - udusić na maśle.
Wątróbki usmażyć na oleju i dodać do uduszonych porów - wymieszać, doprawić i zalać śmietaną.
Dusić pod przykryciem 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak